Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Érvényes: 2016. május 31-től

Szerződés nyelve: Magyar

Szolgáltató:
Cégnév: AUTO-KOVO, s.r.o.
Székhely: 92901 Dunaszerdahely, Gabčíkovská 6585/62A
Bejegyző cégbíróság: Okresný súd Trnava,Oddiel:  Sro,Vložka číslo:  14057/T
Adószám:  SK2020199401

Email: info@kamionba.hu 


Vásárló:
Minden személy aki a Szolgáltatótól a kamionba.hu internetes oldalain megjelölt szolgáltatásokat, termékeket megrendeli, illetve megvásárolja. A megrendelés a Webáruház oldalain megjelölt módon és feltételek szerint adható le. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy bizonyos kedvezményeket kizárólag az interneten keresztül megrendelő Vásárlók részére biztosítson.


Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:
A kamionba.hu  webáruház kamionos használati tárgyakat és kényelmi felszerelést kínál vásárlói számára. A megjelenített termékeket online, a kamionba.hu webáruházon keresztül lehet megvásárolni. A termékek mellett feltüntetett árak bruttó árak, tehát tartalmazzák a törvényben előírt ÁFA-t.

 

A szerződés tárgya, létrejötte. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadása és hatálya:
A Szolgáltató és a Vásárló között létrejövő szerződés írásban megkötöttnek minősül. Külön nem kerül iktatásra és nem visszakereshető, azonban az Általános Szerződési Feltételek a Szolgáltató honlapján bármikor újra elérhetőek. A Szolgáltató és a Vásárló között létrejövő szerződés tárgyát a kamionba.hu internetes oldalain megjelölt szolgáltatások, termékek (áruk) képezik. A termékek lényeges tulajdonságait és jellemzőit az egyes termékeknél Webáruházunk minden esetben feltünteti. Az áru megrendelése a szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak minősül. A szerződés a megrendelés Szolgáltató általi visszaigazolásának megérkezésével jön létre. A szerződés létrejöttének további lényeges előfeltétele a Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeinek elfogadása.

A Webáruház internetes oldalain történő megrendelés az Általános Szerződési Feltételek elfogadásának minősül. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását a Vásárló a számla átvételekor külön is megerősíti. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosítsa. Az Általános Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosítása – az előzetes figyelemfelhívó tájékoztatást követően – a közzétételkor lép hatályba. Az Általános Szerződési Feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a Szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja. A megkötött szerződésekre a megkötésükkor hatályos Általános Szerződési Feltételeket kell alkalmazni.

 

 

Rendelési információk

Megrendelés:
A megrendelés a Webáruház internetes oldalain keresztül lehetséges. Miután A megvásárolni kívánt terméket a kosárba helyezte a megrendelése 5 ponton keresztül fog végighaladni: ÖSSZESÍTÉS, BEJELENTKEZÉS, ADATOK, SZÁLLÍTÁSI MÓD és FIZETÉSI MÓD.A Szolgáltató a nem Webáruházon keresztül leadott megrendelést is elfogadhatja, mérlegelés alapján. A Szolgáltató, amennyiben az adatok valódisága kérdéses vagy az adatok értelmezhetetlenek, az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítheti. A Szolgáltató a Vásárló megrendelését a Vásárló által megadott e-mail címre küldött e-mailben igazolja vissza. A megrendelés törlése a visszaigazolás megküldéséig a Szolgáltató által megadott e-mail címen lehetséges. A Szolgáltató visszaigazolásának megérkezését követően a megrendelés törlésére nincs lehetőség.


 
A megrendelések feldolgozása, visszaigazolása:
A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8 és 16 óra között.

A megrendelés megérkezését legkésőbb az ajánlat megérkezését követő 48 órán belül automatikus visszaigazoló email útján visszaigazoljuk az Ön részére, mely visszaigazoló email tartalmazza a rendelés, illetve regisztráció során megadott adatokat, a rendelési adatokat, rendelés beérkezésének dátumát, a megrendelt termék adatait, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit és az Ön által választott szállítási és fizetési módot.

A megrendelés visszaigazolását tartalmazó email végleges elfogadó nyilatkozatnak is minősül és távollevők között kötött szerződés létrejöttét eredményezi.

Amennyiben ez az email 48 órán belül nem érkezik meg, úgy a vonatkozó jogszabály alapján (ld: az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 6. § (2) bek.), szerződési kötelezettsége a továbbiakban nem áll fent vagyis Ön mentesül a vásárlás kötelezettsége alól, nem köteles megvásárolni a terméket.


Fizetés módja:

A megrendelt terméket a következő módokon fizetheti ki:

Fizetés utánvétellel a futárnak: Amennyiben a megrendelt termék futárszolgálattal kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy Ön a megrendelés végösszegét a futárnak teljesítse készpénzben a megrendelt termék(ek) átvételekor.

Banki átutalással: Ebben az esetben Ön a megrendelt termékek árát azok kiszállítását, illetve átvételét megelőzően fizeti .Előre utalás esetén Ön a megrendelt termékek átvételére, kiszállítására csak az átutalás jóváírását követően jogosult.

A fizetendő végösszeg a megrendelés-visszaigazoló levelében megtalálható, illetve bejelentkezés esetén a "saját adatok" menüpontban is elérhető.

A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben sérült a termék, kérjük, ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Egyes fizetési módoknál előfordulhatnak plusz költségek, melynek összegét a rendszer automatikusan hozzáadja megrendelésének értékéhez.

Megrendelések kiszállítása

Szállítási határidő

A webáruházban található termékek nagy része méretpontos, típusra szabott egyéni igények szerint kivitelezett termék, így a megrendelés beérkezését követően  kiértesítjük a vásárlót a szállítási határidőről. Azt a terméket ami raktárunkban van, a megrendelés beérkezését követően  csomagoljuk, a megrendelést összekészítjük.

Általános teljesítési határidő:
- utánvétel esetén a megrendelés leadásától számított 4 munkanap.
- banki átutalás illetve bankszámlára történő befizetés esetén a pénz beérkezését követő 4 munkanap.

- egyéni igények szerint kivitelezett termékek esetén max. 3hét.

 

Szállítás módja

Futárszolgálattal történő kiszállítás: A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban.
Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük. Amennyiben futárszolgálattal történő kiszállítást választotta, akkor a csomag, futárszolgálatnak történő átadásáról email-ben értesítjük Önt. Ez esetben az értesítést követő napon kerül sor az Ön által megadott címre a kiszállítás.


Szállítás díja

Futárszolgálattal történő házhozszállítás díja:

3 kg-os csomag esetén 1500 Ft. Utánvétel esetén 1800 Ft.

5 kg-os csomag esetén 1800 Ft. Utánvétel esetén 2100 Ft.

10kg os csomag esetén 2100 Ft. Utánvétel esetén 2400 Ft.

10kg felett – 3000 Ft. Utánvétel esetén 3300 Ft.

 

A fent szereplő szállítási díjak bruttó árak, melyek tartalmazzák az Általános Forgalmi Adót és a csomagolási díjat.A szállítási díj a megrendelés értékének függvénye és függ a csomag súlyától és méretétől. A szállítás díját a rendszer automatikusan hozzáadja megrendelésnek értékéhez.

A szállítási díj 46 000 Ft felett ingyenes.               

A megrendelés személyes átvétele ingyenes.


Elállás joga: 
 A fogyasztó a megrendelt termékézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, vagyis visszaküldheti a megrendelt terméket. 

Elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben élni kíván elállási jogával, annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén e-mailben, kizárólag írásban. 

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Ön az erre irányuló nyilatkozatát 14 munkanapon belül (akár a 14. munkanapon) elküldi részünkre.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail értesítés esetén az e-mail küldésének idejét, vesszük figyelembe a határidő számítás szempontjából. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel nyilatkozatát, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. (TruckshopDS, AUTO-KOVO, s.r.o., Kračanská cesta 5145, Dunajská Streda 92901, Slovensko).A termék visszaérkezését követően haladéktalanul, de legfeljebb 3 napon belül az AUTO-KOVO, s.r.o. az Ön által megadott bankszámlaszámra visszatéríti a termék vételárát.

Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek Önt terhelik, tehát a termék történő visszaküldésének költségét Önnek kell kifizetnie, azonban ezen felül egyéb fizetési kötelezettség nem terheli.  A portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

Kérjük, kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítését az Világstílus kft. követelheti Öntől!

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt).

Nem gyakorolhatja elállási jogát:
- olyan termék esetében, amely az Ön személyéhez kötött, illetve amelyet az Ön utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza


Panaszügyintézés

Panaszügyintézés helye
Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Levelezési cím: AUTO-KOVO, s.r.o, Gabčíkovská 6585/62A, Dunajská Streda 92901, Slovensko
Email: info@kamionba.hu
 
Panaszügyintézés ideje

A kamionba.hu webáruház tevékenységével összefüggő panaszokat hétköznapokon 08:00 – 16:00 óráig fogadja. 

Az online vitarendezési rendelet 2016. február 15-től lehetővé teszi az Európai Unióban letelepedett fogyasztók és a kereskedők számára, hogy a belföldi és határon átnyúló online vásárlásokból adódó vitáikat – az egységes uniós online vitarendezési platformnak (OVR-platform) köszönhetően – online módon rendezzék. Az OVR-platform az összes nemzeti alternatív vitarendezési szervezetet (hazánkban az AVR a békéltető testület) összeköti. Ez egy interaktív, felhasználóbarát weboldal, amely az Európai Unió összes hivatalos nyelvén, térítésmentesen rendelkezésre áll és az alábbi linken érhető el: http://ec.europa.eu/odr .


Szavatosság

Minőségi kifogás esetén szavatossági igénnyel élhet. A szavatosság az eladó, vagyis az kamionba.hu webáruház hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék – a teljesítés időpontjában – nem felel meg a honlapon feltüntetett és az weboldal által meghatározott tulajdonságoknak. A vásárló a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit. A kiszállított termékekkel kapcsolatos  minőségi reklamációkat, kifogásokat a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles kifogását az AUTO-KOVO s.r.o.-vel közölni. A szolgáltató ezután elbírálja , hogy az adott minőségi kifogás jogos-e.

Választott kellékszavatossági jogáról a Vásárló egy másikra is áttérhet, azonban az áttérés költségét viselni köteles kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Vállalkozás adott okot. Beszerelést követően termék sérülésről szóló hibabejelentést, a visszaélések elkerülése miatt, nem tudunk elfogadni. Kérjük, hogy a kiszállítást követően azonnal vizsgálják meg az átvett terméket. Amennyiben ennek során mennyiségi vagy minőségi hibát észlelnek azt írásban jelezzék. A meghibásodások és balesetek elkerülése érdekében kérjük továbbá, hogy a termékek beszerelését kizárólag képzett szakember végezze. A szakszerűtlen beszerelésből (összeszerelésből) eredő károkért (amennyiben azt nem a Szolgáltató végezte), a Szolgáltató kizárólag abban az esetben felel, ha a szakszerűtlen beszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza. Alkatrész jellegű termékek esetén semmilyen felelősséget nem tudunk vállalni.

Hibás teljesítés esetén Ön
a) kijavítást vagy ha ez nem lehetséges, kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kamionba.hu webshopnak  a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne.

A szolgáltató köteles a minőségi reklamációt egy hónapon belül lebonyolítani. Amennyiben ez nem lehetséges a szolgáltató az Ön által megadott bankszámlaszámra visszatéríti a termék vételárát.

 b) Ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a Világstílus Kft. a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének (megfelelő határidőn belül, Önnek okozott jelentős kényelmetlenség nélkül) nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől.


Egyéb rendelkezések

A webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy az AUTO-KOVOs.r.o. nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

Az AUTO-KOVO, s.r.o. kizár minden felelősséget a Honlap használói által tanúsított magatartásért. Az oldal bármely használója pedig teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért és jogsértés gyanúja esetén teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

Amennyiben a Honlapon kifogásolható tartalmat észlel, kérjük, azt haladéktalanul jelezze felénk, és ha a kamionba.hu jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

Szerzői jogok

A Honlap szerzői jogvédelem alatt áll.

Az AUTO-KOVO s.r.o.. a szerzői jogi jogosultja a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Honlap felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

A saját felhasználáson túli felhasználás (pl. adatbázisban történő tárolására, továbbadás, közzé vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal) kizárólag a szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.